Ez azért érdekes, mert így két új palacsinta receptem is van. Jó palacsinta receptek, annak ellenére, hogy az egyiktől kifejezetten ódzkodtam az elején... ez volt az, amelyikbe se tojás, se cukor nem került:
Biopalacsinta


meglepő a hasonlóság a konyhapult és a palacsinta között.

Fodros palacsinta

ami körülvette a palacsintasütést és minket...
Az elején kicsit tartózkodó volt a hozzáállásom a biopalához, ezért megnyugtatásul bekevertünk (Pircsi) a simakárosegészségtelen fajtából is: 3 tojás, tojásonként 3 evőkanál finomliszt, pici só, 2 evőkanál cukor (ennél a résznél Kriszti teljesen megbotránkozott), tej... persze, hogy amennyit felvesz, 2 evőkanál olívaolaj és 1 deci ásványvíz. Ez a recept ugyanabból áll, mint a mi rájásunk, de az arányok mások.
A "sima" palacsintát én szerettem volna, ezért úgy éreztem, illene nekem sütni... végül, mégis úgy alakult, hogy Piroska kezdte el, és az első után Kriszti folytatta... az első szép is lett, az íze is finom volt, de csak én ettem belőle, mert a biorájával mindenki jóllakott... én is, de ha már bekevertük, és kisütöttük, akkor ráerőszakoltam magamra, és ettem belőle... hasonló témában, bármikor ilyen áldozatkész vagyok.
A másodiknak csak az íze volt finom, szép nem nagyon lett. De itt jött elő megint, amit már korábban is emlegettem párszor: minden csak hozzáállás kérdése... ha mondjuk, fodros palacsintának hívjuk, akkor annak nagyon szép... az íze pedig még mindig ugyanolyan.


Nagyon-nagyon várunk vissza
Robert Kubica!
Robert Kubica!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése