2011. március 21., hétfő

Mit süssek?

A tegnapi kulcsszavak közül az első helyezett nem nevezhető átlagosnak:
"anyám akar hogy süssek mit süssek de nincs itthon semmi de van itthon liszt meg tojás"

Megnéztem, hogy ezzel a kulcsszóval melyik bejegyzésre és hányadik helyen mutatott rám a google: harmadik helyen, és nem konkrét bejegyzéssel, hanem egyveleggel.
Nem tudom mennyire vette hasznát annak, amit talált, de ha semennyire, akkor összegyűjtök néhány ötletet erre az eshetőségre.
Első ötlet: a keresőt nem biztos, hogy érdekli anyám mit akar.
Második: pontos meghatározás - "hogy süssek mit süssek"- Édeset vagy sósat?
Ha sósat akkor: lisztből és tojásból különböző tésztát lehet gyúrni... vagy nokedlit, de ilyeneket én még nem csináltam. Sajtos rudat igen, de ahhoz kell még tejföl és margarin.
Ha édeset akkor: nincs más ötletem, csak a palacsinta és a császármorzsa... de utóbbihoz kell még tej és búzadara is.
Azt azért megemlíteném, hogy nálunk minden ünnepnapon van valami gikszer, és vagy ez vagy az nincs itthon. Az "ez" többnyire kenyér, az "az" meg tej... vagy a komplett ebéd/vacsora. Idén időben, már 14-én eszünkbe jutott, hogy másnap nem lesz nyitva semmi. Azt hittük felkészültünk rá, de kenyérből megint nem vettünk eleget. 15-én ebéd után a Népfürdő utcától a Margit-szigeten át elsétáltunk a Március 15. térig... onnan már csak egy karnyújtásnyira volt a tüntetés. A séta, a tömeg és a nap kiszívott minket rendesen, éhesek is voltunk már nagyon... és kenyér alig volt itthon. Annyiban maradtunk, hogy akkor sütök palacsintát.

Első jótanács: a palacsintát lehet ülve is sütni (bár ez a képen nem látszik), és ezzel megoldhatjuk a még melegen evés problémáját is egy helyen, viszonylag kevés mozgással.

Második jótanács: Ha az ötödik kakaós palacsinta után sósra vágyunk, tegyünk bele felkockázott sajtot, sajtkrémet vagy ha kalandra vágyunk, akkor májkrémet. Volt a májkrémesről is kép, de cenzúráztam, és kiszavaztam... annyira gusztustalan volt, hogy nem volt gyomrom felrakni ide.



Nagyon-nagyon várunk vissza
Robert Kubica!





Share

2 megjegyzés:

  1. Az előző bejegyzésben említetteken túl én keverem ki a palacsinta tésztát is, ne feledkezzünk meg róla :)

    VálaszTörlés

Share