3 vöröshagymát vágtam fel (relatíve apróra), ráraktam a fél kiló összekockázott mellet, megsóztam, és pörköltem. Tudom, hogy hasznos, ha van egy paprika, és egy paradicsom is a pörköltben, de ilyenek nem voltak a hűtőben, viszont paradicsomlé igen. Vashiány ellen az is... meg azért is mert szeretem... akár vodka nélkül is.
Szóval, egy deci paradicsomlét is megszavaztam... de legközelebb mindenképpen kihagyom, mert szerintem attól lett hal íze hidegen. Igen... valamitől kihűlt állapotában hal íze volt. Mondjuk, régen divat volt haltáppal etetni a csirkéket... akkoriban gyakran volt mindegyiknek hal íze, de ennek most, a fűszerezéstől volt olyan szerintem.
Amikor már elég pörköltnek gondoltam, megpirospaprikáztam, és egy kis paprikás sült krumpli fűszersót szórtam rá... az finom, és nagy baj nem lehet belőle, max annyi, hogy mindennek ugyanazt az ízt adja, ami ellen Nyúl majd esmét lázadhat.
Említettem múlt héten, hogy 2 sárgarépát félreraktam... azokat is belekockáztam... lehet attól volt hal íze? Valami nem passzolt, az biztos.
Összefoglalva: 3 vöröshagyma, fél kiló csirkemell, só, pirospaprika, sült krumplis fűszersó, 2 sárgarépa, szárított petrezselyem (a végén... de azt most kifelejtettem), és annyi víz, hogy ellepje -> fedő alatt főzni, amíg a csirke megpuhul.
Sehonnan se volt szép... a répától különös hatást keltett,
ezért nem akartam olyan képet tenni ide, ami felülről készült.
A tarhonya is kényes állat: pirítottam-pirítottam... kicsit elbambultam,
és már fél perc alatt koxi lett... de a halhoz illet.
Nagyon-nagyon várunk vissza
Robert Kubica!
ezért nem akartam olyan képet tenni ide, ami felülről készült.
A tarhonya is kényes állat: pirítottam-pirítottam... kicsit elbambultam,
és már fél perc alatt koxi lett... de a halhoz illet.
Nagyon-nagyon várunk vissza
Robert Kubica!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése