2011. május 3., kedd

Noodle

Berlini ételbemutatós részünk még nem ért véget, de már nincs sok hátra.
Ma a Noodle következik:

Imádtam. Ha éppen nem Dönert, akkor ezt ettem volna állandóan.
Csirkés volt, tele szójacsírával.

Sok helyen lehet kapni, de a China Box-os egy jó választás... azt nem tudom, hogy a legjobb, mert az összes Noodle-s helyet nem próbáltuk ki, de nehezen tudok elképzelni náluk jobbat. A tésztájukból nem hiányzik semmi, plusz lehet kérni pirított hagymát és szójaszószt... vagy akár csípőset is, de az nálunk örök off.

Ellenben az Asiagourmet egy silány tákolmány. Senkinek sem ajánlom. A náluk kapható Noodle nem finom... sőt! Nincs választható pirított hagyma, a tészta sápadt, de ha agyonöntöd szójaszósszal ehetetlen lesz. Husi az enyémben szinte nem is volt, zöldségeket alig találtam... gyakorlatilag sima tésztából és kevés szójacsírából állt náluk a mutatvány.
Ettünk Noodle-t Woltersdorfban is... annak az volt a különlegessége, hogy egy vietnami pár 2in1 Noodle-t és Dönert is árult... mivel ott ettük meg, láttuk hogy készül el, így azt is láttuk, ha Dönert kérünk, ugyanazt a húst kapjuk, ugyanarról a forgós rúdról. Nem volt ezzel gond, finom volt, hagymát is kaptunk rá, és a szójaszósszal se kellett túlzásba esni.
Ha már Woltersdorf...

Aki teheti, és a közelben jár, látogasson el ide. Nagyon hangulatos, csendes, zöld... ha valamire, akkor Woltersdorfra illik a mesés jelző.

Hasonló emlékmű máshol is van... ez nem ront sokat az összképen. Eredetileg itt akartuk megenni a Noodle-t, de a vietnamiéknál olyan társadalmi élet folyt a helyi alkesz brigáddal, hogy nem akartunk kimaradni belőle.
A Noodle-ról annyit még: a doboz bár nem tűnik nagynak, az adag elég vagy sok is, és bárhol vesszük, 2,5 euró.

Suhanós képpel kezdtem, azzal is fejezem be.
Témájában nemigen illik ide, mert a dupla téglás csík a berlini fal helyét jelzi.



Nagyon-nagyon várunk vissza
Robert Kubica!






Share

4 megjegyzés:

  1. Valamint Woltersdorfba egy rendkívül hangulatos, nosztalgiakocsis kis villamosvonal vezet. Az azért külön dob a hangulaton :)

    Az első kép készületkor melyik kezedben volt a fényképező? :)

    VálaszTörlés
  2. ÁtNyúltam... :)
    Ráírtam volna, hogy nyusz, de a szosz sokkal szebben helyezhető el a fotókon... a nyusz lelógó farkincája miatt szabálytalan lesz a sarok... és ezt értse mindenki, ahogy akarja. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó, akkor majd este korrepetállak. :)

    VálaszTörlés

Share