2011. május 24., kedd

Virslispörkűtt

Múlt héten készült... pont aznap, amikor majdnem lementem csirkehusiért, de aztán mégse, viszont volt virsli (<- alliteráció rulz) a hűtőben, ezért abból készült a pörkűtt. A "rendes" és a virslis közt semmi különbség, az eljárás ugyanaz, csak a végén mérsékeltebb volt az ováció itthon.
Nem baj, ezt is kipróbáltam, működik... csak legközelebb inkább főzelékhez feltétnek fogom (<- megint) adni, mint így. Egyszerű volt, de azért leírom... mégiscsak úgy szokás:
2 nagy vöröshagyma felszeletelve (elvileg apróra, de nekem a virslikarikával azonos nagyságúra sikerült), 5 virsli, só, pirospaprika, és a végén petrezselyem.
Először a hagyma sül, majd ha üveges -> virsli rá + só + pp + víz egy kicsi + fedő.
Jó lett volna bele egy tv paprika és/vagy egy paradicsom, de az is a zöldségesnél maradt.
Hamar kész lett, a tarhonyával együtt fél óra kellett hozzá.

Ismerem a tojásos verziót is, de azt már tényleg nem lehet csak így...
az is főzelékre való igazából.



Nagyon-nagyon várunk vissza
Robert Kubica!





Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Share