2011. május 17., kedd

Soroksári túrós bukta

Mama szombaton buktát sütött. A fényképező mindig nálunk van. Mindig, csak szombaton nem volt. Nem baj, szerettem volna már mobilos képet is ide... na, nem mintha a szakszerűen készült fotók többsége itt a blogban nem annak látszana.

Amikor odaértünk, ez a látvány fogadott minket...
kicsit összezavart, mert azt hittem az illatot hozzáhallucinálom,
de kiderült, hogy nem egyedül vannak...

Olyan finom volt, hogy ebéd után jóllakottan kettőt ettem meg belőle...
aztán kicsit később még egyet... meg még egyet.

Túrós bukta tészta:
1 nagymama
1 kg liszt (Mama mindig átszitálja)
5 dkg élesztő
15 dkg margarin
2-3 ek cukor
4 tojássárgája
langyos tej - természetesen amennyit felvesz,
de a tészta lágy legyen, ne kemény
+ összedolgozni és keleszteni, ahogy kell.

Töltelék:
50dkg túró
2 tojássárgája
Cukrot nem mondott hozzá, és nem is volt túl édes,
úgyhogy szerintem, az tényleg nem volt benne.
Ha mákos, akkor tojásfehérjével kell kikeverni a mákot,
és akkor nem kell vízzel főzni előtte, csak a felvert fehérjével
összekeverni + egy kis cukorral, és kész.

Mama így diktálta le... majd a végén hozzátette:
"Leírhatod, de úgyse lesz ilyen."
Igen, ezért a legfontosabb hozzávaló az 1 nagymama.



Nagyon-nagyon várunk vissza
Robert Kubica!





Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Share