2010. február 6., szombat

Vendégváró II.

...avagy mit tegyünk, ha vendégek ugyan nem jönnek, viszont ebédről megmarad egy kis túró?

Semmi mást, mint a kolbászos párnácskás receptet túrós batyusra konvertáljuk át.
Nem kenjük meg a leveles tésztát krémsajttal, és a tetejére sem szórunk semmilyen sajtot... viszont, a belsejébe a túrót úgy tesszük bele, hogy előtte jól összekeverjük egy csomag vaníliás cukorral, és egy kis tejföllel... ami ne legyen túl sok tényleg, mert akkor kifolyik a tésztából.

A batyukat is addig sütjük, amíg szép színük nem lesz.
(Azért van többféle formájú, mert próbálkoztam valódi batyut csinálni...
az nem jött össze, akkor megpróbáltam máshogy is...
aztán lett egy harmadik féle.)


Na, és mit tegyünk, ha a tészta több, mint a túró?

Vegyük elő a krémsajtot, mint a kolbászosnál, és kenjük meg vele a tésztát... aztán ne kolbászt rakjunk bele (csak mert fő a változatosság), hanem kenőmájast... jól tapasszuk rá a tetejét, és helyezzük rá a füstölt sajtot... (mondom, változatosság:)

Külsőleg nemigen különbözik a kolbászos fajtársától,
és kb. ugyanolyan finom is... ha nem jobban.



Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Share