2011. január 17., hétfő

Gombapörkölt

Ilyen recept volt már, de megérett egy frissítésre.
Nem mintha azóta jobb fotós lennék, sőt...
tehetséges vagyok, a "hogyan csináljunk minél rosszabbat".
...ami nem is olyan rossz, ha a paródia részét élezzük ki.

A frissítésnek (szándékosan nem az update szót használom... brrr: update, szingli, csajosfaszomtrendi) két oka van: az egyik, hogy pirospaprikából és vöröshagymából nem árt többet használni, mint amennyit az elsőnél... pontosan nem tudom akkor mennyit tettem bele, de most 4 mokkáskanálnyit a pirospaprikából, és 3 kisebb vagy 2 nagyobb fej vöröshagymával főzöm meg kb. 25-30 percig.
A másik ok pedig az, hogy az sem baj, ha elfelejtünk tejfölt venni, mert ha van kefir otthon, akkor az is simán helyettesítheti, úgy is finom lesz... nálunk most így volt.

A karácsonyi abroszért külön elnézést, már tényleg ideje lenne lecserélni... főleg, hogy a többi karácsonyi kelléktől és a fától már 2-án megváltunk. A képhez még annyit fűznék hozzá, hogy ha figyelmesen megnézzük, akkor a jobb oldalin felfedezhetünk egy kirajzolódó rákot... és ha tovább képzelgünk, azt is láthatjuk, hogy épp csatába megy a másik rákkal szembe. Hogy min csatáznak, nem tudom, csak tippelni tudok:
- Te meddig voltál szoliban?
- Miért? Melegnek vagy túl vörösnek látszom?
...stbstbstb...




Share

2 megjegyzés:

  1. Látom hogy meguntad a nyúl évét várni. Nyúltalan akarsz lenni, hozzákezdtél a gombapörkölttel.

    VálaszTörlés
  2. Nem szeretem a nyúlhúst, és azokat se, akik szeretik és megeszik. Inkább simogatni szeretem őket, meg azt ha melegítenek... de azt is csak élve.

    VálaszTörlés

Share