A receptet most már így is írom:
25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 tojás - összekever habosra.
Fokozatosan hozzáadjuk az 1 csomag sütőport, a 25 dkg lisztet és egy citrom reszelt héját.
Az aszalt gyümölcs mindegy milyen, én az egzotikus mixet választottam... a lényeg, hogy legyen 20 dkg, és hogy ne aromával terrorizáljuk, hanem valódi alkohollal... nálunk a rum nem nyerő, ezért barackos mézes pálinkába áztattam. Lehet hozzárakni még pár dkg diót, mogyorót vagy mandulát... lehet, de én inkább egy csokimikit áldoztam fel. A recept szerint 5dkg darabolt étcsokoládé kell, de a mi mikulásunk édes volt, akár Vidra ébredés után.
Az áztatott gyümölcsöt szórjuk meg két evőkanál liszttel, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára. Kivajazott, lisztezett hosszúkás formába öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben, 200 fokon 40 percig süssük meg.
A harmadik naptól, akár fegyvernek is használható.
Megjegyzés 1:
Ha kész, még forrón vegyük ki a formából, különben benedvesedik.
Megjegyzés 2:
A hosszúkás sütőforma bizonyos esetekben bekanyarodik, meggörbül...
de ne aggódjunk, nem Danny Blue van a közelben, csak egy kuglóf forma.
Megjegyzés 3:
Még melegen érdemes megszórni porcukorral... tehát, porcukorral, és nem vaníliás cukorral, ahogy én... nem rossz az íze, csak körülményes a szalvétáról felcsipegetni.
Megjegyzés 4:
A macska nem szereti, ezért nem fog enni belőle,
viszont a savanyú káposztára ráfanyalodik.
Megjegyzés 1:
Ha kész, még forrón vegyük ki a formából, különben benedvesedik.
Megjegyzés 2:
A hosszúkás sütőforma bizonyos esetekben bekanyarodik, meggörbül...
de ne aggódjunk, nem Danny Blue van a közelben, csak egy kuglóf forma.
Megjegyzés 3:
Még melegen érdemes megszórni porcukorral... tehát, porcukorral, és nem vaníliás cukorral, ahogy én... nem rossz az íze, csak körülményes a szalvétáról felcsipegetni.
Megjegyzés 4:
A macska nem szereti, ezért nem fog enni belőle,
viszont a savanyú káposztára ráfanyalodik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése