
Ha nincs a közelben Gyulai mintabolt, akkor ez az ebéd nem jöhetett volna létre... de még így sem volt egyszerű, mert a májas hurkájuk méltán nagyon népszerű, ezért ha érkezik is, és nincs résen az ember, akkor semennyi perc alatt lecsúszik róla. Kb. 3 hónapja vadászunk már rá, és csak most sikerült kapni... de most se annyit, amennyit szerettem volna, mert 3 pár volt, és abból az egyik kicsit már avétos volt, úgyhogy csak 2 párat zsákmányolhattam.
Mikor először sütöttem, nem volt az igazi, mert nem tudtam, hogy ezt is le kell fedni először, meg nem árt ha a krumpli alá locsolt kis mennyiségű olajat a sóval összekeverem, és kézzel jól összeforgatom őket, és csak úgy rakom rá a hurkákat... az alufóliát nem kellett háromnegyed óráig rajta hagyni, elég volt fél óra... addigra már kisült kicsit a zsírja, és azzal is össze tudtam keverni a krumplit... negyed órát sütöttem fólia nélkül, és megint megforgattam... és végül annyira finom lett, hogy csak na!
Szerencsére, nálunk csak egyvalaki szereti
az odaégetett krumplit, így nem kellett osztozkodni.
Pedig az odaégett milyen finom, van aki a sütinek is csak szélét szereti,mert az egy kicsit égettebb.
VálaszTörlésMindenben finom, de sajtban a legfinomabb az odaégett.
VálaszTörlés