2009. december 21., hétfő

Tonhalas fincsi

Ez sem egy túlbonyolított recept... de mi úgyis azt szeretjük, ha valami egyszerű, mégis nagyon finom, úgyhogy nincs is más teendő, mint 2 db tonhalkonzervet megpörkölni csöppet... persze, csak miután kiöntöttük a dobozából a serpenyőbe. Ha az megvan, akkor... vagy már közben is... ha valaki szimultán nyomja a konyhában, mért ne? Szóval, a megfőtt tészta levéből kifelé merítünk 3-4 dl vizet, abba bele a fél üveg pesto, összekeverjük szépen, csinosan (ugye... vagy lehet erre nem használja ezt a szót Szívemszotty, na mindegy), aztán ezt a zöld, illatos lét ráborítjuk a tésztára a halacskával együtt, meg egy kis parmezánnal, és már készen is van!
A pesztóból, mi a zöldet szeretjük, márkától függetlenül... az összes jó, a tecsóstól a bertolliig.

Ha nincs otthon parmezán, akkor persze jó másmilyen
sajt is... és ha nincs kedvünk reszelni, akkor
jó rá kiskockákban is... csak akkor ha képet készítünk róla,
úgy kell megvágni, hogy csinos maradjon.





Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Share