2009. december 29., kedd

Brokkoli saláta

Ez a kedvenc majonézes salátám. Anyám 95'-ben csinált először ilyet. Erre azért emlékszem ilyen pontosan, mert akkor lett ez a kedvencem. :) ...volt is heti rendszerességgel. Kicsit később jött a tiramisus időszak, de arról majd... majd.
Elég hamar előállítható, mivel a brokkolit valószínűleg fagyasztottan vesszük, és nem mi növesztjük-termesztjük, valamint a tojást sem mi szedjük össze a tikok alól... nem is beszélve a tejföl köpülésről... már ha azt csinálják vele. No, de térjünk át a lényegre: a fél kilós brokkolis csomagot kiveszem a mélyhűtőből, kicsomagolom, és felteszem annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. Nem szoktam bíbelődni kiolvasztással, így pont jó. Felrakom a 6-7 db tojást is, és amíg azok többen puhulnak vagy keményednek, addig összekeverem a "szaftot" hozzá. Egy 450g-s tejfölbe teszek majonézt (érzésre, nem tudom pontosan mennyit), egy kis petrezselymet is szórok bele (vagy, ahogy anyám mondaná: Petruskát), megsózom, megmustározom, meglöttyintem egy kis citromlével, oszt ennyi. A brokkoli ahogy elkezd forrni, már veszem is le... addig hagyom hűlni, amíg a tojás is elkészül, aztán összeelegyítek mindent. Fincsiiii!

A két kedvenc egy tányéron:
Rántott sajtika + brokkoli saláta

Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Share