2010. július 18., vasárnap

Mustáros rettenet

Vettem fél kiló darált húst... nem volt konkrét elképzelésem (a baj mindig itt kezdődik), csak annyit tudtam, hogy nem a szokásos paradicsomos, szosziféle bolognai szószt akarom belőle kihozni, inkább valami tejszíneset szerettem volna. Keresgettem a receptek közül, de csak paradicsomosat találtam, így hát kénytelen voltam megint magam kitalálni hogy legyen.
A lilahagymás ízt is kívántam már egy ideje, ezért abból is vettem egy hálóval, és kettőt meg is pucoltam az ebédhez. a szokásos olajon dinsztelést egy kanál cukorral fokoztam... aztán ráraktam a husit, megsóztam és fedő alatt 20 percig sütöttem. Aztán ráöntöttem egy fél literes főző tejszínt 2 kanál liszttel, szerecsendióval és petrezselyemmel. Ennél a résznél még finom volt, itt kellett volna abbahagyni... nem is értem miért, de tettem bele 2 kanál mustárt... amitől, mint később kiderült csöppet májkrém szaga (illata) lett.

Szerintem a mustárral rontottam el...
és tarhonya helyett is rizst kellett volna főzni mellé, mert az se ment hozzá... úgyhogy főztem is, és tényleg sokkal finomabb volt úgy. Összességében, nem volt ez annyira rettenetes, csak elszoktunk a különleges ízektől.




Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Share