2009. október 29., csütörtök

Sajtos karfiol

Már két napja szeretnék zöldbabfőzeléket főzni... eddig mindig volt fagyasztott zöldbab a Pennyben, most bezzeg a gyalult tök somolygott a helyén... ez olyan, mint amikor darált húsra lett volna szükségem... akkor nem volt, de azóta mindig van. Addig nincs is gond, amíg találok helyette valami mást... ma, például két csini karfiolt.
Keresgettem recepteket, végül kettőből zanzásítva elkészítettem az ebédet.

A két karfiolt rózsáira szedtem szét, felraktam két kiskanál sóval főzni egy rövid időre. Amíg főtt a karfi, 4 evőkanál lisztből rántást csináltam, amit felengedtem fél liter tejjel... amikor elkevertem csomómentesre, raktam bele sót, fehér borst, szerecsendiót, és egy jó darab sajtot apróra kockázva. A karfiolt, miután megfőtt, beraktam egy tepsibe, a szószt kicsit hűlni hagytam, majd beletörtem két tojást, és ezt az egészet ráborítottam a karfiolra. A tetejére még reszeltem sajtot, majd sütöttem addig, amíg meg nem pirult a teteje.

Kb. annyira ízlett, mint a gombapörkölt :)


Share

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Share